מתכון

סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים

אוגוסט 2019
2 דירוגים
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

הסלט הווייטנאמי הזה ממחיש הן את הדמיון אל המטבח התאילנדי, המתבטא בחומרי הגלם, והן את ההבדלים בשילובים ובתיבול

בסלט זה יש חומץ אורז, שנפוץ פחות במטבח התאילנדי המסורתי שבו משתמשים יותר בליים, בתמרינדי או בעלים חמצמצים. רוטב הבסיס (הרווח מאוד במטבח הווייטנאמי) מורכב מארבעה נותני טעם: חומץ, סוכר לבן, רוטב דגים וייטנאמי (מתוק יותר מהתאילנדי ופחות עוקצני) וליים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את השרימפס

1

מביאים לרתיחה מים עם מלח בסיר קטן, מוסיפים את השרימפס ומכבים את הלהבה. מוציאים את השרימפס מהסיר כשהמים מגיעים לטמפ' חדר ומסננים. חוצים את השרימפס לאורך.

מכינים את הרוטב

2

מחממים מים עם סוכר וחומץ אורז בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומצננים.

3

מוסיפים מיץ ליים, רוטב דגים, פלפל אדום ושום ומערבבים.

מרכיבים את הסלט

4

מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב. מניחים מעל את השרימפס החלוטים.

גיוון: מחליפים את הכרוב הסיני ב- 1/2 יחידה של פפאיה ירוקה, 1/2 יחידה של מנגו ירוק או קולרבי קטן – חתוכים לגפרורים.