מתכון

סלט לוביה מיובשת וקישואים

הסלט הזה הוא הקיץ בהתגלמותו, קלי קלות להכנה ומרענן מאוד. את השמיר אפשר להחליף בכל עשב תיבול אחר בלי לחוש אשמה

יולי 2019
סלט לוביה מיובשת וקישואים של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
סלט לוביה מיובשת וקישואים של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הלוביה עד שהיא מתרככת, אבל לא מתפרקת - זמן הבישול משתנה ותלוי בטריות של השעועית - בין 30 דקות לשעה, לא ממליחים את המים במהלך הבישול.

2

מערבבים את הלוביה עם קוביות הקישואים, השמיר, השום, הלימון, המלח והפלפל החריף בקערת הגשה. מתבלים בשמן זית ומגישים.