מתכון

סלט לפת ורשאד

פברואר 2019
4 דירוגים
סלט לפת ורשאד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט לפת ורשאד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

סלט לפת קליל ומהיר עם תערובת תבלינים שנותנת את הטאצ' הסופי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת תבלינים

לתערובת תבלינים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לתערובת התבלינים

1

מחממים מחבת על אש בינונית וקולים את השומשום עד שהוא משחים. קולים גם את גרגירי הפלפל הלבן באותו אופן. כותשים את השומשום והפלפל הלבן בעלי ומכתש עם המלח הגס.

לסלט

2

קולפים את הלפתות, שומרים בצד את העלים הקטנים (אם יש), חוצים ופורסים דק. מעבירים את פרוסות הלפתות לקערת ערבוב, מוסיפים מלח גס ומיץ לימון ומערבבים. מוסיפים לקערה בצל ירוק, עלי ראשד, עלי לפת ושמן זית ומערבבים.

3

מעבירים את הסלט לקערת הגשה ובוזקים מעל את תערובת התבלינים. מזלפים עוד קצת שמן זית.