מתכון

סלט לפת ורשאד

סלט לפת קליל ומהיר עם תערובת תבלינים שנותנת את הטאצ' הסופי

3,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט לפת ורשאד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט לפת ורשאד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת תבלינים

אופן ההכנה

לתערובת התבלינים

1

מחממים מחבת על אש בינונית וקולים את השומשום עד שהוא משחים. קולים גם את גרגירי הפלפל הלבן באותו אופן. כותשים את השומשום והפלפל הלבן בעלי ומכתש עם המלח הגס.

לסלט

2

קולפים את הלפתות, שומרים בצד את העלים הקטנים (אם יש), חוצים ופורסים דק. מעבירים את פרוסות הלפתות לקערת ערבוב, מוסיפים מלח גס ומיץ לימון ומערבבים. מוסיפים לקערה בצל ירוק, עלי ראשד, עלי לפת ושמן זית ומערבבים.

3

מעבירים את הסלט לקערת הגשה ובוזקים מעל את תערובת התבלינים. מזלפים עוד קצת שמן זית.