מתכון

סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים, פפריקה ודגים נאים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים שחורים, פפריקה ודגים נאים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים שחורים, פפריקה ודגים נאים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

סבא שלי מסעוד היה מכין סלט דומה כמעט כל ערב במהלך השבוע, ולפעמים הוא היה מוסיף גם אריסה

אני הוספתי נתחים של טונה נאה וגרגרי חיטה, שנותנים לסלט יותר משקל ונוכחות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזיתים המתובלים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים זיתים עם שמן זית ופפריקה ומשהים שעה לספיגת טעמים.

2

מבשלים חיטה בשפע מי מלח רותחים (כמו פסטה) 15 דקות עד שהיא מגיעה לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

מערבבים את הזיתים והחיטה המבושלת עם צ'ילי, עלי כוסברה ופילטים של תפוזים ומתבלים במלח, שמן זית וכ- 1/2 מכמות מיץ הלימון.

4

מתבלים את הטונה גם בשמן זית, מלח ומיץ לימון ומניחים את הפרוסות על הסלט.

5

מפזרים עלי כוסברה וריג'לה ומגישים.