בפריקסה משתמשים בדרך כלל במשוויה קלאסית, העשויה מתערובת פלפלים חריפים ומתוקים, המתמזגים תוך קיצוץ בסכין ומזיגה נדיבה של שמן זית. אפשר לשנות את הרכב הפלפלים על פי מידת החריפות הרצויה. אפשר להכין את המשוויה מפלפלים חריפים או מתוקים בלבד ואפשר לערבב ביניהם על פי טעמכם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
צולים פלפלי שושקה ופלפלים חריפים על גריל חם (על גז או מצב גריל בתנור), עד שקליפתם משחירה משני הצדדים. מניחים לפלפלים להתקרר, מקלפים אותם ומנקים מגרעינים.
2
מניחים את הפלפלים על גבי קרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין גדולה וחדה קיצוץ דק ואחיד ככל האפשר. מוסיפים שום, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.