מתכון

סלט נענע וחצילים

מאי 2019
8 דירוגים
סלט חצילים בטמפ' החדר של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
סלט חצילים בטמפ' החדר של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

זה מתכון של אמא שלי כמעט אחד לאחד, רק שהחצילים עוברים כאן קלייה בתנור ואת השמיר מחליפה נענע טרייה

אימא שלי הייתה מטגנת חצילים ושופכת עליהם תחמיץ עם המון שמיר. אני קולה את החצילים בתנור ואת השמיר מחליף בנענע מכל הסוגים. אפשר להחליף את סוגי הנענע במתכון בכל סוג נענע שתבחרו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחמיץ

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממליחים את פרוסות החצילים במלח ים ומניחים במסננת לחצי שעה. מסירים את המלח ביסודיות בנייר סופג.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות. מזלפים שמן זית על נייר אפייה ומניחים עליו את פרוסות החצילים.

3

מזלפים עוד שמן זית מלמעלה וצולים במשך 15־20 דקות משני הצדדים עד שהפרוסות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר.

4

בינתיים מכינים את התחמיץ: מערבבים בקערה מיץ לימון, חומץ, שום, בצל שאלוט ופלפלים חריפים.

5

מוסיפים מלח ואת כל העלים ומפזרים בנדיבות על פרוסות החצילים. מזלפים שמן זית. אפשר להגיש עם יוגורט כבשים.