מתכון

סלט סלקים צלויים בהדרים ופטה כבשים

2 דירוגים
סלט סלקים צלויים בהדרים ופטה כבשים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף
סלט סלקים צלויים בהדרים ופטה כבשים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף

סלט סלקים, חסה והדרים המוגש עם גבינת פטה מעל. אם אוהבים, אפשר לגוון עם גבינות עזות טעם כמו רוקפור

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בתנור חם (220 מעלות) צולים סלקים שלמים למשך 45 דקות. קולפים את הסלקים וחותכים כל אחד לשישה פלחים. מזלפים מעט שמן זית מעל.

2

שוטפים היטב את החסות ומייבשים.

3

מקלפים בעזרת סכין את התפוז והפומלה עד גילוי הפרי. מפלטים (מסירים את הקליפות השקופות מהפלחים) בעזרת סכין, ומניחים את הפילטים של ההדרים במיץ הפרי שנשאר.

4

חותכים את עלי הנענע לרצועות דקות.

להרכבת הסלט

5

לתוך קערה גדולה מכניסים את החסות והנענע ומתבלים ב-4 כפות של רוטב חרדל ודבש. מערבבים בעדינות ומסדרים את החסות המתובלות על צלחת שטוחה גדולה. "שותלים" את פיסות הסלקים בין עלי החסה, ומפזרים את הפילטים של ההדרים. מפוררים מעל את גבינת הפטה. יוצקים מהרוטב הנותר על קוביות הגבינה ומגישים.