מתכון

סלט סלק ותפוזים

10 דירוגים
סלט סלק ותפוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט סלק ותפוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אפיית הסלק ברדיד אלומיניום מוציאה ממנו את המיטב. אחרי כן קולפים בקלות ועם מינימום לכלוך

לקיצור תהליכים כדאי לאפות את הסלק יום קודם ולתבל לפני ההגשה.

טיפ גיוון: השילוב של סלק עם גבינה (פטה, בולגרית, רוקפור או תלתלי פרמזן) מוצלח ויכול לתת לסלט הזה עוד פרשנות. מפוררים אותה מלמעלה ממש לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.

3

אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.

4

מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.