מתכון

סלקים על יוגורט עשבים

דצמבר 2018
1 דירוגים
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

מנה ראשונה צבעונית ומרשימה לאירוח. הסלקים המתובלים מוגשים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הסלקים הלא קלופים בסיר מים עם 2 כפות סוכר כשעה, עד לריכוך. מקלפים, מצננים מעט וחותכים לקוביות. מכניסים לקערה ומניחים בצד.

2

מערבבים בקערה את היוגורט וקליפת הלימון המגוררת.

3

קוצצים את הזעתר והפטרוזיליה, מערבבים, ומוסיפים שליש מתערובת העשבים ליוגורט. מערבבים היטב.

4

מתבלים את קוביות הסלקים לפי הטעם במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. מוסיפים כפית סילאן, את שארית עשבי התיבול הקצוצים והאגוזים (משאירים מעט אגוזים בצד), ומערבבים הכל.

5

יוצקים לצלחת את היוגורט המתובל, ומעליו מניחים את סלט הסלקים המתובלים. מפזרים מעל גבינת טולום וזורים כמה אגוזים שבורים.