מתכון

סלקים על יוגורט עשבים

מנה ראשונה צבעונית ומרשימה לאירוח. הסלקים המתובלים מוגשים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן

דצמבר 2018
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים את הסלקים הלא קלופים בסיר מים עם 2 כפות סוכר כשעה, עד לריכוך. מקלפים, מצננים מעט וחותכים לקוביות. מכניסים לקערה ומניחים בצד.

2

מערבבים בקערה את היוגורט וקליפת הלימון המגוררת.

3

קוצצים את הזעתר והפטרוזיליה, מערבבים, ומוסיפים שליש מתערובת העשבים ליוגורט. מערבבים היטב.

4

מתבלים את קוביות הסלקים לפי הטעם במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. מוסיפים כפית סילאן, את שארית עשבי התיבול הקצוצים והאגוזים (משאירים מעט אגוזים בצד), ומערבבים הכל.

5

יוצקים לצלחת את היוגורט המתובל, ומעליו מניחים את סלט הסלקים המתובלים. מפזרים מעל גבינת טולום וזורים כמה אגוזים שבורים.