מתכון

סלט סלק עם שמן שומשום, טחינה ושומשום קלוי

סלט נפלא המחבר בין כל נגזרות השומשום: טחינה, שמן שומשום וגרעיני שומשום קלויים יחד עם הפצפוצים של גרגירי הרימון. סלט שהוא חגיגה מקורמלת מתקתקה עם הבהובים אסייתים.

לייזה פאנלים מכינה סלט נפלא המחבר בין כל נגזרות השומשום: טחינה, שמן שומשום וגרעיני שומשום קלויים יחד עם הפצפוצים של גרגירי הרימון, חגיגה מקורמלת מתקתקה עם הבהובים אסייתים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2

זורים מלח גס בנדיבות על תבנית חסינת חום ומניחים את הבצלים והסלקים בשלמותם (אפשר גם לעטוף בנייר כסף, כל סלק ובצל לחוד).

3

צולים בתנור לריכוך, כשעה וחצי.

4

מוציאים מהתנור, מצננים וקולפים (הסלקים יתכווצו וזה בסדר גמור, הטעם שלהם התעצם).

5

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.

6

פורסים את הסלקים והבצלים איך שרוצים. לפני ההגשה מפזרים את השומשום הקלוי, הבצל הירוק, הנענע והרימונים ומזלפים את הרוטב.