מתכון

סלט סלק

יוני 2017
1 דירוגים
סלט סלק. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט סלק. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט סלק ישראלי עם ניחוח אירופאי של זוכה מאסטר שף תום פרנץ: מאזט רענן שמוסיף צבע ומתקתקות לשולחן החג

מאזט רענן שמוסיף צבע ומתקתקות לשולחן החג. אני אוהב את הסלק שלי אל-דנטה ומקפיד לקלף עם כפפות גומי, כדי לא לצבוע את הידיים בסגול. את המתכון למיונז הביתי שלי תמצאו בהמשך אבל אפשר להשתמש גם במיונז קנוי מאיכות טובה, רצוי אורגני, שמתפקד כמעט כמו מיונז ביתי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים סלקים בסיר עם מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 50-40 דקות עד לריכוך. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ.

2

מערבבים את יתר החומרים בקערה גדולה. מוסיפים את הסלקים ומערבבים בזהירות, כדי שלא יימעכו. אם צריך, מוסיפים 3-2 כפות מים פושרים להקלה על הערבוב. מתקנים תיבול ומגישים.

הכנה מראש:

3

אפשר לבשל את הסלקים עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר. את החיבור עם הרוטב מומלץ לבצע בסמוך להגשה.

מיונז ביתי:

שמים 2 חלמונים מביצים בגודל M עם כף מיץ לימון ומלח בקערה גדולה וטורפים בעזרת מיקסר ידני. לאחר כדקה מתחילים לטפטף פנימה 1 כוס (240 מ"ל) שמן תוך כדי טריפה מתמדת ומהירה עד להיווצרות אמולסיה. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, כפית חרדל חלק, כפית דבש ופלפל שחור גרוס ומערבבים. משהים כ-30 דקות במקרר לחיבור הטעמים. שומרים בצנצנת במקרר עד שלושה ימים.