מתכון

סלט סשימי ישראלי

אפריל 2021
סלט סשימי ישראלי של מיקה שרון (צילום: דניאל לילה)
סלט סשימי ישראלי של מיקה שרון (צילום: דניאל לילה)

לוקחים פרוסות דג נא (אינטיאס, לוקוס, פלמידה לבנה או כל דג ים תיכוני אחר) ומחברים אותו ליוזו היפני

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסדרים את הירקות החתוכים על צלחת הגשה בצורה דקורטיבית (אפשר להשתמש בפורמה). מקשטים בנבטי מיקרו, עלי כוסברה, זיתים ולימון כבוש.

2

חוצים את פילה הדג לאורכו ופורסים למלבנים בעובי הדג וברוחב ½2 ס"מ. פורסים כל מלבן לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

3

מניחים את פרוסות הדג על הירקות. מזלפים מעל מיץ יוזו, מיץ לימון, שמן זית וזילוף עדין של טחינה גולמית בנקודות קטנות. מפזרים מלח ים ומגישים.