מתכון

סלט עגבניות וקראמבל פלאפל

אוקטובר 2020
סלט עגבניות וקראמבל פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
סלט עגבניות וקראמבל פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

סלט ארוחה עם קראמבל מתובל ומלא בטעם - אם תוסיפו פרוסת לחם תקבלו גם חלבון מלא (בזכות השילוב בין דגנים לקטניות)

שימו לב: גרגרי החומוס זקוקים להשרייה של לילה . אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שהושרו מראש והוקפאו.

הכנה מראש והקפאה: את העיסה לקראמבל אפשר להכין שלושה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר. גם הקראמבל אחרי האפייה יישמר 3 ימים בקופסה אטמה במקרר. אם הקראמבל תופס לחות ומתרכך, מייבשים כמה דקות בתנור שחומם ל־160 מעלות. את הסלט מכינים לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקראמבל פלאפל

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קראמבל פלאפל

1

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גבוה. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים 15 דקות. מסננים ומניחים בצד לקירור. טוחנים את כל המרכיבים לתערובת מעט החומוס במעבד מזון בפולסים לתערובת גרגירית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס וטוחנים לתערובת אחידה ומעט גרגירית.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בשמן זית. מפזרים בצורה אחידה את תערובת הפלאפל על נייר האפייה, מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־15 דקות להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים עם כף מעץ, מחזירים לתנור ואופים 8 דקות נוספות.

מכינים סלט ומגישים

3

מערבבים את כל חומרי הסלט מפוררים מעל את הקראמבל ומגישים.