מתכון

סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות

2 דירוגים
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

פלפל ירוק ועלי ג'רג'יר מביאים לסלט חריפות עוקצנית. התאנים תורמות מתיקות, והשילוב יוצר סלט עז טעמים אך מאוזן

אם אתם לא אוהבים את המרירות של הג'רג'יר הוסיפו הרבה מיץ לימון לסלט (הוא יעדן אותה). אפשר גם להחליף את הג'רג'יר בעלי רוקט: גם הם חרפרפים, אך טעמם מעודן יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחומץ בלסמי מצומצם

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מצמצמים את הבלסמי

1

מחממים חומץ בלסמי וסוכר חום בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהוא מצטמצם למחצית. מסירים מהאש ומצננים.

צולים את התאנים

2

מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים תאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית וצולים כ-3 דקות עד שהתאנים משחימות מעט.

מרכיבים את הסלט

3

מניחים בקערה עלי ג'רג'יר ויוצקים מיץ לימון. מערבבים בעדינות.

4

מניחים בקערה אחרת את כל סוגי העגבניות, פלפל ירוק, עלי הג'רג'יר עם מיץ הלימון, מתבלים במלח, פלפל ושמן הזית הנותר ומערבבים קלות.

5

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים מעל את רבעי התאנים ומזלפים בעדינות את חומץ בלסמי מצומצם. מגישים מיד.