מתכון

סלט עדשים ושעועית מאש עם רימונים, שקדים ועשבים

נובמבר 2015
3 דירוגים
סלט עדשים ושעועית מאש עם רימונים, שקדים ועשבים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
סלט עדשים ושעועית מאש עם רימונים, שקדים ועשבים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

הרימונים והעשבים הירוקים מוסיפים צבע ונותנים לסלט גוון גרוזיני שאנחנו אוהבות

אלה: “הסלט הזה נולד יחד עם התינוקת של אורנה. לקחתי את סלט העדשים שאנחנו מגישות במסעדה ושדרגתי אותו עם כל מה שיולדת זקוקה לו. את הקטניות הנבטתי כדי להקל על העיכול, אבל אתם לא חייבים. הוספתי שקדים כי הם מלאים בסידן ורוקט – בגלל הברזל. הרימונים והעשבים הירוקים מוסיפים צבע ונותנים לסלט גוון גרוזיני שאנחנו אוהבות.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים מים לרתיחה בשני סירים. מוסיפים לאחד שעועית מש ולאחר עדשים. מבשלים עד לריכוך: 7-12 דקות למש ו-2-1 לעדשים. מסננים ומצננים.

2

מערבבים את העדשים והמש עם עשבי תיבול, רימונים ושקדים. יוצקים מעל מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם, ממליחים, מערבבים היטב ומגישים.

שווה להנביט!
כל קטנית שתבשלו במטבח כדאי להנביט! ההנבטה מקצרת משמעותית את זמן הבישול, מעשירה את הטעם והכי חשוב – הופכת את מלאכת העיכול להרבה יותר ידידותית. וכל כך קל לעשות את זה בבית: משרים קטניות במים (כל סוג בנפרד) 10-8 שעות ומסננים במסננת רחבה. מכסים בנייר סופג (עדיין במסננת) ומנביטים 12-3 שעות עד שנבטים מציצים מהקטניות (מהירות ההנבטה תלויה ברמת הטריות של הקטניות). מדי פעם מערבבים ומטפטפים על הנייר מעט מים. מבשלים מייד או שומרים יום אחד במקרר.
איך מבשלים? בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי: 2 דקות לעדשים שחורות; 10-5 דקות למש ו-15-10 דקות לכוסמין (לא קטנית אבל עדיין בר הנבטה). אחרי הבישול אפשר גם להקפיא.