מתכון

סלט עוף ונבטים בוויניגרט שקדים

יוני 2019
4 דירוגים
סלט עוף ונבטים בוויניגרט שקדים. צילום: shutterstock
סלט עוף ונבטים בוויניגרט שקדים. צילום: shutterstock

בדומה לשילוב הגאוני בין טחינה לסויה, גם השילוב בין שקדים לסויה הוא שילוב חכם שאפשר לקחת לכל מיני מקומות

אם המרקם של הרוטב סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותו במעט מים. לגיוון: מחליפים את העוף בקוביית טופו (250 גרם) חתוכה לאצבעות. משרים וצולים באותו אופן.

שימושים נוספים: מורחים על נתח דג או עוף שצולים בתנור.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לוויניגרט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את העוף

1

מערבבים סויה, סילאן וג’ינג’ר. משרים את העוף בתערובת, מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות ועד יום שלם.

2

מלהיטים מחבת גריל עם מעט שמן וצולים את נתח העוף 3-2 דקות מכל צד עד שהוא מוכן. לחילופין אופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מצננים מעט וחותכים לרצועות.

מכינים את הוויניגרט

3

טוחנים את החומרים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני.

מגישים

4

מערבבים את חומרי הסלט בקערה עם רצועות העוף. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים שקדים קלויים.