מתכון

סלט עלים ועשבי תיבול עם ויניגרט אנשובי

יולי 2019
1 דירוגים
סלט עלים ועשבי תיבול עם ויניגרט אנשובי של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט עלים ועשבי תיבול עם ויניגרט אנשובי של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

במסעדת לירי לאונג' החדשה רציתי להכין סלט קיסר עם הטעמים האהובים, אבל עם אופי צעיר וקיצי יותר

הסלט שאני הכי אוהב בעולם הוא סלט קיסר. כמות הרוטב במתכון קטנה ביחס לכמות העלים ותפקידו הוא רק לעטוף אותם בעדינות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט אנשובי

לקרוטונים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

טוחנים את מרכיבי הוויניגרט למעט השמן במוט ריסוק ידני. מזלפים פנימה את השמן באיטיות תוך כדי טחינה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד במרקם חלבי.

מכינים את הקרוטונים

2

מחממים תנור ל־150 מעלות. מזלפים שמן זית על קרוטוני הלחם, מפזרים פרמזן וקולים כ־10 דקות עד להזהבה.

3

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט למעט מלח ופלפל. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הוויניגרט ומערבבים. מתקנים תיבול.

4

מפזרים מעל צלפים וקרוטונים, מגררים את הביצים הקשות ומגישים.