מתכון

סלט עשבי תיבול ואטריות קדאיף

דצמבר 2015
3 דירוגים
סלט עשבי תיבול ואטריות קדאיף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט עשבי תיבול ואטריות קדאיף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בואו נוציא את סלט החסה לחופשה ונלך על סלט אחר — עשבי תיבול עם אטריות קדאיף קראנצ’יות

היום כבר לא צריך לנסוע עד יפו או שוק לוינסקי כדי לקנות אטריות כאלה; יש במחלקת הקפואים בכל סופר. את ההשראה למנה קיבלתי מהשף שגב משה, שהכין סלט דומה בארוחה חגיגית, שבה בישל עם עוד כמה שפים ידועים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאטריות:

לסלט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את האטריות:

2

מפרידים את האטריות בעדינות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל האטריות מבריקות. מפזרים בתבנית בשכבה דקה.

3

אופים 20-15 דקות עד שהאטריות זהובות (מומלץ לערבב אותן עם מלקחיים בזמן האפייה כדי שייאפו באופן שווה).

4

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.

סמוך להגשה מכינים את הסלט:

5

מערבבים בקערה גדולה את האטריות האפויות עם העשבים. מתבלים ומגישים.

גיוונים:

  • מחליפים כוס אחת של עשבי תיבול בנבטים.
  • מוסיפים כוס גרגרי רימון.