פנינת המזרח התיכון

קדאיף

מקינוחי גבינה ועד מאפים מלוחים - כל מה שמכינים עם אטריות קדאיף
ספטמבר 2019

אטריות הקדאיף המזרח תיכוניות, שמגיעות במקור מטורקיה, משויכות לרוב למנת הכנאפה המתוקה והאהובה כל כך. אבל חומר הגלם המופלא הזה ורסטילי מאוד ויכול להוות מצע גם לכנאפה עם בשר, מאפים מלוחים, עוגות וקינוחי גבינה למיניהם.

כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים

גרסה פיקנטית למאפה הפופולרי - ממולאת בחציל ועגבניות מיובשות לצד גבינת פטה ופיסטוקים. רסק עגבניות טריות מחליף את הסירופ למתכון המלא
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות

בחוץ אטריות קדאיף, בפנים ביס מוצרלה עם בזיליקום וזיתי קלמטה למתכון המלא
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

מנדיאנטים של כנאפה

שילוב בין קדאיף מטוגן למטבעות שוקולד, שיוצר שני צדדים לכל מטבע וגם שילוב מרקמים מוצלח וטעים למתכון המלא
עוגת גבינה עם קדאיף של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם קדאיף של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת גבינה עם קדאיף

1 דירוגים
שימוש באטריות קדאיף לבסיס ולציפוי יוצר מיד אסוציאציה של כנאפה. השימוש במי זהר ממשיך את הכיוון המזרח תיכוני למתכון המלא
טארטלטי קדאיף ממולאים בקרם וניל ושוקולד לבן ברוטב טופי דבש של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
טארטלטי קדאיף ממולאים בקרם וניל ושוקולד לבן ברוטב טופי דבש של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

טארטלטי קדאיף ממולאים בקרם וניל ושוקולד לבן

קונדיטוריה היא, כידוע, מדע מדויק. דווקא בגלל זה כל כך נעים לפעמים לעבוד עם חומר גלם סלחני כמו אטריות קדאיף למתכון המלא
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כנאפה עם גבינה ביתית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כנאפה עם גבינה ביתית

15 דירוגים
גרסאות הכנאפה החביבות עליי הן אלו שבהן שכבת הגבינה שווה כמעט לשכבת שערות הקדאיף (כל יחס אחר הוא תקלה בעיניי) למתכון המלא
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל

חיתוכיות קדאיף עם קרם חלב

המנה הזאת, המכונה עייש אל סראייה, מזכירה את הכנאפה, אך היא מורכבת רק משכבה אחת של קדאיף שעליה יוצקים קרם חלב בשם קישטה למתכון המלא
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד

2 דירוגים
עוגה שתשלח אתכם לטיול מקיף מסביב לים התיכון, עם תחתית קדאיף, תפוחים מקורמלים וקרם שוקולד לבן למתכון המלא
קן לציפור ממולא בקישטה, פיסטוקים ואגוזים של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: תמר סגל
קן לציפור ממולא בקישטה, פיסטוקים ואגוזים של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: תמר סגל

קן לציפור - סלסילות קדאיף ממולאות בקישטה ואגוזים

שערות הקדאיף האפויות מקנות לסלסילות מראה של קיני ציפורים. ממלאים אותן בקרם, מקשטים באגוזים וממתיקים בסירופ למתכון המלא
כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות, זעתר ויוגורט

1 דירוגים
ריח הזעתר של מאפי הבצק שאכלנו בבוקר עמד באפנו כשטעמנו כנאפה מתוקה, ואז עלתה בדעתנו גרסה מלוחה של כנאפה זעתר למתכון המלא
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל

מלבי מפנק שמגישים עם קונפיטורה (במקום הרוטב הוורוד הזוהר) ותוספות כמו פיסטוקים קלויים ואטריות קדאיף פריכות למתכון המלא
גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית. צילום: רונן מנגן | סגנון: טליה גון-אסיף
גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית. צילום: רונן מנגן | סגנון: טליה גון-אסיף

גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית

2 דירוגים
אטריות הקדאיף לא חייבות תמיד להיות מתוקות. הן יכולות ליצור בלינצ’ס פריכים, ממולאים בחומרי הגלם האהובים עלי למתכון המלא