מתכון

סלט פריקי עם לימון כבוש

3 דירוגים
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

לחיטה המעושנת יש טעם עמוק והיא מצוינת במנות קרות, כמו הסלט הזה, שמקבל זריקת חמצמצות מכיוון הלימונים הכבושים

אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה ולשמור במקרר, אך יש להגישו בטמפ' החדר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים פריקי בסיר בינוני, ממלאים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהפריקי רכה אך לא מתפרקת.

2

מסננים ומצננים.

3

מניחים בקערה פריקי, מלפפון, בצל וצנוברים, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

4

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, בוזקים סומק ומפזרים לימון כבוש.