מתכון

סלט קישוא וסלק מעושנים

כולנו מכירים דגים ובשרים מעושנים, אבל עישון עובד נפלא גם על ירקות

אוקטובר 2019
סלט קישוא וסלק מעושנים של תומר טל. צילום: רן בירן
סלט קישוא וסלק מעושנים של תומר טל. צילום: רן בירן

לירקות מספיקה שהות קצרה בחברת עשן בשביל להתמלא בטעם – לא צריך מעשנה. גריל פחמים ואפילו להבת גז יספיקו, בעזרת טריק קטן.

ללאבנה מעושנת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצליית הירקות

לסלט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות ומפזרים מלח גס בתבנית תנור בשכבה בגובה של כ־1/2 ס"מ. מניחים סלקים מעל המלח ואופים כשעה עד שהסלקים מתרככים. מוציאים את הסלקים מהתנור, מצננים, קולפים וחותכים לשישיות.

2

מתבלים קישואים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור ומפוררים מעל עלים מגבעול של מרווה יבשה (או תימין יבש או זעתר יבש).

3

מסדרים את הקישואים והסלקים על רשת צפופה או מסננת נירוסטה רחבה או סלסילת אידוי ממתכת. מדליקים גריל פחמים או - אם עובדים בתוך הבית - מלהיטים מחבת ברזל. מספיגים עשבי תיבול יבשים בשמן, מניחים אותם במחבת ומציתים. ברגע שעשבי התיבול מתחילים להעלות עשן מניחים מעל המחבת את הרשת שעליה מונחים הירקות ומכסים בקערת נירוסטה. משהים כך 10 דקות. מצננים.

4

מניחים סלקים, קישואים, ארוגולה ופטרוזיליה בקערה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בעלים הירוקים ומעבירים לצלחת הגשה. מניחים על הסלט לאבנה או לאבנה מעושנת (ראו מתכון).