מתכון

סלט קלמרי מטוגן, עלים ירוקים ומנגו

הסוד לטיגון מושלם של קלמרי טמון בקמח אורז: הוא עדין יותר מקמח רגיל ומצפה טוב יותר את הקלמרי

דצמבר 2019
סלט קלמארי מטוגן, עלים ירוקים ומנגו של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלט קלמארי מטוגן, עלים ירוקים ומנגו של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לכם לגבי טיגון קלמארי ופירות ים הוא קמח אורז. הוא דק ולח יותר מקמח רגיל ונדבק היטב לפירות הים. אין לכם קמח אורז? גם קורנפלור יעשה עבודה סבירה. לשמירה על מקסימום פריכות חשוב שהסלט יחכה לקלמרי ולא להיפך.

עוד טיפים של עינב לטיגון קלמרי

1. אני תמיד אומר לטבחים שלי: "תלמדו להקשיב". כשמכניסים קלמארי לשמן רותח שומעים בעבוע חזק. כעבור דקה-דקה וחצי הבעבוע נחלש, וזה סימן שצריך להוציא את הקלמארי מהשמן. זה קריטי כי ההבדל בין קלמרי עסיסיים לצמיגיים מסתכם ב-20 שניות של היסח דעת.
2. ודאו שאתם לא מעמיסים על הסיר. היחס הנכון צריך להיות ליטר שמן ל-400 גרם קלמרי. יותר מזה – תקבלו קונפי.
3. השמן צריך להיות חם מאוד. מטגנים קלמארי אחד לניסיון לפני שמתחילים.
4. לא מתבלים במלח לפני הטיגון כדי לשמור על הלחות ועל המעטה הפריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון בסיר על להבה גבוהה.

2

מערבבים בצלחת הגשה עלים עם בצל, פלפל חריף ומנגו.

3

מניחים קלמרי במסננת, מפזרים עליהם קמח ומנערים את המסננת מעל צלחת עד שהקלמרי מצופים היטב ונפטרים מכל עודפי הקמח.

4

מטגנים את הקלמרי בשמן הרותח דקה וחצי ומוציאים לנייר סופג.

5

מוסיפים את הקלמרי לסלט ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.

6

מגישים עם שמנת חמוצה.