מתכון

סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום

יולי 2019
1 דירוגים
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

רוטב רומסקו הוא אחד הרטבים המגניבים ביותר שיצאו מספרד. לקחתי את מרכיבי הרוטב והכנתי מהם סלט פלפלים כיפי וקליל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים את הפלפלים ומסירים את הליבות. מניחים את הפלפלים כשהצד החתוך כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים מעט ואופים במשך 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, או עד שהפלפלים זהובים.

2

מעבירים את הפלפלים לקופסת פלסטיק סגורה. מצננים במשך 20 דקות. מסירים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ.

3

מערבבים בקערה את קוביות הפלפלים עם עגבניות השרי, השום, השקדים והפטרוזיליה או הכוסברה.

4

מתבלים במלח, פלפל, שמן זית וחומץ לפי הטעם ומגישים.