מתכון

סלט שעועית ירוקה, לוביה ושעועית יריחו

יולי 2020
סלט שעועית ירוקה, לוביה ושעועית יריחו של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט שעועית ירוקה, לוביה ושעועית יריחו של רינת צדוק. צילום: שני בריל

סלט ירוק קצת אחר, עשיר ועם המון מרקמים שיכול לעבוד כארוחה קלה ובריאה

את הבמיה קולים במחבת יבשה לפני שמשלבים בסלט, כך היא מתייבשת, הופכת פריכה ואין בה את האיכות הרירית שמאפיינת במיה מבושלת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מייבשים במיה במחבת יבשה (ללא שמן) כ-10 דקות מעל להבה בינונית עד שהיא הופכת פריכה.

2

מביאים שפע מי מלח לרתיחה, מכינים קערת מי קרח בצד. חולטים תרמילי שעועית מכל הסוגים במים הרותחים 2 דקות ומוציאים מיד לקערת מי הקרח, מסננים ומייבשים.

3

מעבירים את הבמיה, את תרמילי השעועית ואת יתר חומרי הסלט לקערה רחבה, מערבבים ומגישים.