מתכון

סלט תפוחי אדמה, זיתים ורשאד

ינואר 2020
3 דירוגים
סלט תפוחי אדמה, זיתים ורשאד של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט תפוחי אדמה, זיתים ורשאד של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

הגרסה הישראלית של סלט תפוחי האדמה ממזרח אירופה - תתפלאו כמה נהדר הזיתים משתלבים תפוחי האדמה

סבתא שלי הייתה מכינה קרטופעל סאלאט, ואני מכין סלט תפוחי אדמה שהוא אבלוציה של המטבח הישראלי: שמן זית ולא מיונז, רשאד ולא שמיר, זיתים דפוקים ולא בצל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבירים תפוחי אדמה לקלחת וממלאים מים עד כיסוי בלבד. מוסיפים כף מלח ומבשלים על להבה בינונית־גבוהה. כאשר המים מתאדים לחלוטין, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לייבש את תפוחי האדמה כ־10 דקות נוספות.

2

במקביל, חותכים גבעולי סלרי למקטעים באורך כ־3 ס"מ ומשרים במי קרח כ־01 דקות כדי לחזק את פריכותם. מעבירים לקערת ערבוב עם רשאד, זיתים, מיץ לימון, מלח אטלנטי ופלפל לבן. מערבבים קלות.

סלט תפוחי אדמה, זיתים ורשאד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

3

כשהם עוד חמים, פורסים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לפרוסות בעובי כ־½1 ס"מ. מסדרים אותן בצלחת הגשה גדולה ושטוחה. מניחים מעל את הרשאד והזיתים המתובלים, יוצקים מעל שמן זית ומגישים.

סלט תפוחי אדמה, זיתים ורשאד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן