מתכון

סלט תפוחי אדמה ופומפרניקל

יוני 2019
סלט תפוחי אדמה ופומפרניקל של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
סלט תפוחי אדמה ופומפרניקל של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

שידוך בין שני מהגרים גרמנים: סלט תפוחי אדמה ופיסות לחם פומפרניקל דחוס. אפונה וגפרורי סלרי מוסיפים רעננות ירוקה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למיונז ביתי

לסלט

לקרוטוני לחם פומפרנירל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למיונז ביתי

1

טורפים את כל החומרים למעט שמן עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מזלפים את השמן בהדרגה וטורפים עד לקבלת מיונז. שומרים בכלי אטום במקרר.

לתפוחי אדמה

3

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי מלח כ-30 דקות עד שמזלג ננעץ בהתנגדות קלה. מסננים.

4

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. צולים את תפוחי האדמה 15-10 דקות עד שהם זהובים. מצננים מעט.

לקרוטונים

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים קוביות לחם בתבנית בשכבה אחידה, מזלפים שמן ומתבלים במלח. אופים כ-10 דקות עד שקוביות הלחם יבשות לגמרי. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד 3 ימים.

להרכבת המנה

6

בוצעים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לפיסות בגודל ביס ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את שאר החומרים למעט הקרוטונים ומערבבים היטב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים קרוטונים ומגישים מיד.