מתכון

סלמון במיסו וממרח לוטוס

אפריל 2016
סלמון במיסו וממרח לוטוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלמון במיסו וממרח לוטוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מנה עיקרית בסגנון יפני עם טעמים מפתיעים של מחית לוטוס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה מיסו-לוטוס:

לקרם האורז:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את קרם האורז:

1

שמים אורז בסיר ויוצקים מים קרים עד פי שניים גובהו. מוסיפים למון גראס ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות ללא כיסוי על להבה גבוהה עד שהאורז רך. מערבבים מדי פעם.

2

מסלקים את הלמון גראס ומסננים את האורז מעודפי נוזלים (אם יש). טוחנים אותו בעזרת מוט ריסוק ידני בעודו חם יחד עם קרם קוקוס וסוכר עד לקבלת קרם סמיך. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

3

משרים את הסלמון במרינדה: מערבבים את חומרי המרינדה.

4

‏חורצים את הדג בצורת שתי וערב עד אמצע גובהו כמו שחותכים מנגו, כך שנוצרות "קוביות" (נזהרים שלא לחרוץ עמוק מדי, כדי שהנתח לא ייקרע). מניחים את הנתח בקופסה או בקערה ויוצקים עליו את המרינדה. דואגים שהמרינדה תכסה את כל הנתח ותגיע גם לתוך הקוביות. מכסים את הקופסה או הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

לפני ההגשה צולים את הסלמון ומרכיבים את המנה:

5

מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שמתאימה גם להגשה.

6

גוזרים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום, מכווצים אותה למעין גליל עבה ומניחים בתבנית. מניחים עליה את נתח הסלמון כך שהוא מתקמר מעט והקוביות נפתחות כמו קיפוד.

7

אופים 8 דקות.

8

בינתיים חולטים ברוקומיני במי מלח רותחים לריכוך קל. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומייבשים על נייר סופג. מתבלים במעט שמן זית ומלח.

9

מחממים את קרם האורז במיקרוגל, מעבירים לצלחת ההגשה ומניחים עליו את הברוקומיני. מפזרים שקדים ומגישים לצד הסלמון.