מתכון

סלמון מרוקאי

אוגוסט 2019
5 דירוגים
סלמון מרוקאי של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה
סלמון מרוקאי של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

הרוטב משלב רעננות וחמצמצות שמגיעות מהעגבנייה ומהלימון עם הטעמים החריפים והעמוקים יותר שמגיעים מהפלפלים

הסלמון התגלה כמרוקאי לתפארת וכשידוך מושלם לרוטב הזה.

שימו לב: גם אם זמן הבישול של הדג נראה לכם קצר, אל תתפתו להאריך אותו. הדג ממשיך להתבשל גם אחרי שהוא יורד מהאש והבישול הקצר מבטיח מרקם מושלם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים פלפלים חריפים בשלמותם כ-10 דקות להשחמה. מדי פעם מנענעים מעט את הסיר.

2

מוסיפים עגבניות, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והופכות לרוטב סמיך. מדי פעם מנענעים את הסיר. לא מערבבים כדי לא לפרק את הפלפלים.

3

מוסיפים תבלינים ושום ומערבבים. מסדרים פרוסות בטטה ולימון בשכבה אחידה ככל האפשר בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות עד שהבטטה מתרככת.

4

מגביהים להבה לגבוהה, מוסיפים סלמון כשהעור כלפי מעלה ומוודאים שהוא שקוע ברוטב. מכסים ומבשלים 1/2 דקה.

5

מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים כוסברה ומגישים.