מתכון

סלסת חסה, בצל ירוק, שקדים וזעתר

אפריל 2021
סלסת חסה ושקדים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש
סלסת חסה ושקדים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

צורבים חסה ובצלים ירוקים מעל הגריל וקוצצים לסלסה עם שקדים, דבש, חומץ ושמן זית

מגישים עם לחם או בשרים, דגים וירקות צלויים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מושחים חסה ובצלים ירוקים ב־2 כפות שמן זית. מניחים מעל רשת גריל (בחלק שבו יש רק גחלים בהירות ולא בוערות) וצולים כ־10 דקות, עד שהחסה והבצלים הירוקים מתרככים קלות ומזהיבים.

2

מעבירים את החסה והבצלים הירוקים הצלויים לקרש חיתוך, קוצצים בעזרת סכין רחבה וחדה למרקם של מחית גסה ומעבירים לקערה. במהלך הקיצוץ החסה מגירה הרבה נוזלים, אין צורך לנסות לשמור אותם. מוסיפים שום, זעתר ושקדים. מוסיפים את יתר שמן הזית, דבש, חומץ, מלח ים ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.