מתכון

סלסת עגבניות צלויות

יולי 2019
3 דירוגים
סלסת עגבניות שרופות. צילום: shuterstock
סלסת עגבניות שרופות. צילום: shuterstock

סלסה רעננה שמתאימה לכל כריך ולא משנה מאיזה לאום

כאשר צולים את העגבניות טעמן המתוק והפירותי מתחזק ונעשה מרוכז. גם השום והבצל מאבדים מחריפותם והניחוח והטעם שלהם מתעדנים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מפזרים בצל ושום בתבנית, מניחים עליהם עגבניות (כך שיסתירו אותם) ומפזרים על הכל חצי מכמות שמן הזית ו-1/2 כפית מלח ים אטלנטי.

3

צולים 30 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנפחן והבצל מתרכך. מצננים.

4

מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומלח הים וכן כמון, פטרוזיליה וכוסברה. טוחנים בפולסים לקבלת סלסה במרקם גס. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.