מתכון

סלסת עגבניות צלויות

סלסה רעננה שמתאימה לכל כריך ולא משנה מאיזה לאום

7,703 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלסת עגבניות שרופות. צילום: shuterstock
סלסת עגבניות שרופות. צילום: shuterstock

כאשר צולים את העגבניות טעמן המתוק והפירותי מתחזק ונעשה מרוכז. גם השום והבצל מאבדים מחריפותם והניחוח והטעם שלהם מתעדנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מפזרים בצל ושום בתבנית, מניחים עליהם עגבניות (כך שיסתירו אותם) ומפזרים על הכל חצי מכמות שמן הזית ו-1/2 כפית מלח ים אטלנטי.

3

צולים 30 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנפחן והבצל מתרכך. מצננים.

4

מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומלח הים וכן כמון, פטרוזיליה וכוסברה. טוחנים בפולסים לקבלת סלסה במרקם גס. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.