מתכון

סלקים בדבש וגבינה

ינואר 2020
2 דירוגים
סלקים מזוגגים של דור ונגר. צילום: דור ונגר
סלקים מזוגגים של דור ונגר. צילום: דור ונגר

בשיא עונתם, הסלקים כל כך טעימים שהם כמעט לא דורשים טיפול או בישול מיוחד. הטבח דור ונגר מכין מהם מעדן

"הכנתי את המנה הזאת במשק טנא בערבה", מספר הטבח דור ונגר עם חזרתו ממסעו לאורך כביש 90 בו הוא נפגש עם חקלאים, יצרנים וטבחים שונים. "הסלקים הצבעוניים שלהם כל כך טעימים כמו שהם, שכמעט ולא צריך לגעת בהם".

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים סלקים לסיר ויוצקים שפע מים עד מעל כיסוי. מבשלים על להבה בינונית־גבוהה כחצי שעה עד להתרככות קלה. מסננים, מצננים קלות ומקלפים כשהם עדיין חמימים.

2

חוצים את הסלקים. מערבבים שמן זית, דבש ומלח ויוצקים על הסלקים. מעסים אותם קלות עם הרוטב. מסדרים בכלי הגשה ומגררים גבינה לבנה קשה (כמו אבן יוגורט) ו/או קליפות הדרים.