מתכון

סלק בוויניגרט וצנוברים

יולי 2019
1 דירוגים
סלק בוויניגרט וצנוברים. צילום: shutterstock
סלק בוויניגרט וצנוברים. צילום: shutterstock

מנה מנצחת שמשלבת בחכמה בין סלקים לניחוח הדרים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.

2

מצננים ומקלפים.

3

חותכים את הסלקים לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

4

קולים את הצנוברים עם מעט שמן זית עד שהם משחימים קלות.

5

מעבדים את כל מרכיבי הוויניגרט מלבד השמן במעבד מזון. מזלפים את השמן באטיות ומתבלים במלח ופלפל.

6

מתבלים את פרוסות הסלק במעט מלח, מזלפים עליהן את הוויניגרט, מערבבים היטב ומפזרים את הצנוברים.