מתכון

סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק

ינואר 2021
סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק של יותם אוטולנגי. צילום: Jonathan Lovekin
סלרי צלוי וכבוש עם רוטב צ'ילי מתוק של יותם אוטולנגי. צילום: Jonathan Lovekin

המנה הזאת מציגה סלרי בשני מלבושים שונים - כבוש וצלוי - מה שיוצר מרקמים מנוגדים וטעמים המאפשרים לסלרי לתפוס את מרכז הבמה

אפשר להכין את הרוטב יום מראש, אבל את הצ'ילי המטוגן והשום מוסיפים אליו רק בסמוך להגשה. במתכון כובשים מעט יותר סלרי מהנדרש – הוא מחזיק במקרר עד שלושה ימים ונהדר בסלטים או בכריכים. אם אתם לא רוצים את הסלרי הכבוש העודף, כבשו רק חצי סלרי וצלו את החצי השני.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלרי הצלוי

לסלרי הכבוש

לרוטב צ'ילי מתוק ביתי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים סלרי צלוי

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

דוקרים את הסלרי במזלג 40 פעמים (במקומות שונים) ומעבירים לתבנית.

3

מערבבים שמן ומלח ומעסים את התערובת לתוך הסלרי. מעבירים את התבנית לתנור וצולים ¼2־¾2 שעות (תלוי בגודל הסלרי), עד שהסלרי רך ושחום מאוד וקרמל סלרי מפעפע מתוכו. במהלך הצלייה משקים את הסלרי במעט מתערובת השמן כל כ־20 דקות.

4

מוציאים את הסלרי מהתנור ומשאירים למנוחה של 15 דקות. חותכים לרצועות או לפרוסות (תלוי במתכון ההמשך) ומברישים אותן מכל הצדדים בקרמל ובשמן שנותרו בתבנית. אם אין בתבנית מספיק קרמל, מוסיפים לתבנית מעט שמן, מערבבים עם המשקעים ויוצקים מעל הסלרי.

כובשים את הסלרי

5

מקלפים 6 סרטים מקליפת הליימים, חוצים, סוחטים ומעבירים את המיץ לכוס מדידה – המתכון דורש 60 מ"ל (1/4 כוס). מעבירים את המיץ וסרטי קליפת הליים לקערה גדולה ומוסיפים שורש סלרי, גבעולי סלרי וכל יתר החומרים. מכסים את הקערה ומשהים לשעתיים לפחות ועד 3 ימים במקרר. מערבבים מדי פעם.

מכינים רוטב צ'ילי מתוק ביתי

6

מחממים שמן במחבת מעל להבה בינונית־גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים שום, צ'ילי ואניס ומטגנים תוך ערבוב להפרדת פרוסות השום 2־½2 דקות, עד שהשום פריך ומזהיב (השום ימשיך להשחים אחרי שתוציאו אותו מהשמן, לכן מוציאים כשהוא עדיין בהיר). מסננים מעל קערית ושומרים את השום והצ'ילי בצד.

7

לוקחים 2 כפות (40 מ"ל) משמן הטיגון המבושם (את היתר אפשר לשמור לשימושים אחרים) ומערבבים עם יתר חומרי הרוטב.

מחממים את הסלרי הצלוי, מרכיבים ומגישים

8

מחממים תנור ל־ 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את רצועות הסלרי הצלוי בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה. אם טרם הברשתם את הסלרי בקרמל שנוצר בצלייתו, מברישים בתערובת של מעט שמן וסירופ מייפל או דבש. מחממים 20 דקות להשחמה.

9

לפני ההגשה מסדרים את הסלרי הצלוי על צלחת הגשה וממליחים במלח מלדון או מלח ים. מוסיפים את הצ'ילי והשום המטוגנים ליתר מרכיבי הרוטב, מערבבים ויוצקים את הרוטב מעל ומסביב לסלרי הצלוי בעזרת כף. מוסיפים 200 גרם מהסלרי הכבוש ללא נוזלי הכבישה, השום או קליפות הלימון. מפזרים מעל בצל ירוק ובזיליקום ומגישים.