מתכון

סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה

מאי 2019
3 דירוגים
סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

מאפה עיראקי מסורתי עם סלט טריפולטאי אסלי מבית היוצר של סהר רפאל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לסלט המרדומה (מטבל עגבניות)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מניחים את השמרים בקערית. יוצקים 50 מ"ל מהמים הפושרים ומניחים בצד 2 דקות, עד שמתחיל לעלות קצף. מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח תוך כדי בחישה.

2

מוסיפים את תערובת המים והשמרים, יוצקים את שאר המים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. לשים את הבצק על משטח נקי כ-7 דקות, עד שהבצק אלסטי ונעים למגע.

3

מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח (או מתפיחים במקרר במשך לילה לקבלת בצק בטעם מורגש יותר).

למילוי

4

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.

להרכבת המנה

5

יוצרים כ-12-15 כדורים מהבצק, מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים מהמלית וסוגרים בעזרת מזלג. מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה.

לסלט המרדומה

6

מניחים את כל המרכיבים במחבת ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה. מגישים לצד הסמבוסק.