מתכון

סמוסות אפויות בתנור

דצמבר 2015
סמוסות אפויות בתנור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
סמוסות אפויות בתנור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

למטבל טחינה-נענע-כוסברה:

לבצק:

למלית:

למטבל טחינה-נענע-כוסברה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים אגוזים במים למשך שעה. מסננים וטוחנים למחית במעבד מזון.

מכינים את הבצק:

2

מערבבים את שני סוגי הקמח עם מלח בקערה. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי עיבוד החומרים בקצות האצבעות עד לקבלת פירורים כמו בהכנת בצק פריך. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק מגובש, נוח לעבודה ולא דביק. מכסים ומניחים למשך 15 דקות.

מכינים את המלית:

3

מחממים ווק או מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את התבלינים מעל להבה בינונית. כשעולה ריח הודי טוב מוסיפים בצל, שום ובטטה. מאדים יחד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

4

מוסיפים שעועית, מלח ומעט מים רק כדי לכסות את הפולים. מכסים ומבשלים עוד 10 דקות עד שהבטטה מתרככת. מוסיפים מחית אגוזים ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בצורתה של השעועית.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים כיסנים ואופים:

6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ממלאים במלית וסוגרים בעזרת האצבעות או מהדקים עם מכשיר ייעודי. מניחים בתבנית.

7

אופים 30-25 דקות עד שהכיסנים מזהיבים.

בינתיים מכינים את המטבל:

8

חולטים את העלים במים רותחים למשך חצי דקה ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. מסננים.

9

מרסקים את העלים בבלנדר או במעבד מזון למחית, מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים לקבלת טחינה נוחה לטבילה. מתבלים ומתקנים תיבול.