דרך מושלמת לסיים ארוחת בוקר שישי חורפית, כשאתם יודעים שאין לכם התחייבויות להמשך היום. אם אתם מתקשים למצוא ענבים, החליפו אותם בפילטים של אשכולית אדומה או בתותים חצויים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ פורט:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים סירופ פורט:
1
מחממים סוכר במחבת בינונית על להבה בינונית עד שהוא הופך לקרמל בהיר (לא מערבבים). מוסיפים פורט ומערבבים. מוסיפים קליפת תפוז ומביאים לרתיחה.
2
מסירים מהכיריים, מצננים מעט ושומרים במקרר עד שהסירופ קר (לפחות שעתיים). מסננים.
מגישים:
3
אם משתמשים בענבים, טובלים אותם בקערת מים רותחים ל 10 שניות ומעבירים מיד לקערת מי קרח. קולפים את הענבים (עכשיו זה קל).
4
מחלקים ענבים, פילטים של תפוז ואגוזים לכוסות. מוזגים סודה ומוסיפים מעל את סירופ הפורט.