מתכון

ספגטי פוטנסקה ארטישוק

יולי 2017
2 דירוגים
ספגטי פוטנסקה ארטישוק . צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
ספגטי פוטנסקה ארטישוק . צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

מחפשים לשדרג את רוטב העגבניות לפסטה? הוסיפו לה ארטישוק משומר ולא תאמינו איזה פלאים יתחוללו בצלחת שלכם.

‏"האגדה מספרת, שאת המתכון המקורי המציאו יצאניות איטלקיות, שעיסוקיהן לא השאירו להן זמן לבשל ולכן הן רצו לתקתק מנה מחומרי גלם זמינים שתמיד יש במזווה. מכיוון שבמזווה שלי יש תמיד גם ארטישוק משומר, הוא מצטרף לחגיגה יחד עם כמה עגבניות בשלות, שום ופטרוזיליה."

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

להגשה:

לרוטב:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

‏ מחממים מחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, שום ופלפל צ'ילי ומטגנים כדקה רק עד שהשום מעלה ניחוח ומתרכך (נזהרים שלא יישרף). מוסיפים אנשובי ומטגנים כדקה תוך כדי מעיכה ופירור האנשובי. מוסיפים זיתים וצלפים ומטגנים עוד כדקה.

2

מוסיפים עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים בכיסוי חלקי כ-15 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים ומתקבל רוטב. מוסיפים ארטישוק ומבשלים עוד כדקה למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

מבשלים את הפסטה ומגישים:

3

מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים פסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.

4

מעבירים את הפסטה המסוננת לרוטב, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מסירים מהכיריים, מפזרים פרמזן ומגישים מייד.