מתכון

ספיחה אריסה ולאבנה

יולי 2019
1 דירוגים
ספיחה שאטה ולאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ספיחה שאטה ולאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

הספיחה היא מאפה שטוח הידוע גם כפיצה הערבית המוגש לרוב עם בשר. לאחרונה הספיחה הפופולרית בלבנון היא עם לאבנה

אוכלים אותה בכל שעות היום – היא קרמית ויש בה פריכות נעימה, גם בבצק וגם במלית שמכילה אגוזים ונענע מקררת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את מרכיבי הבצק היבשים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה. מוסיפים שמן ומים לסירוגין ומערבלים במהירות בינונית כ־5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד שנפרד מדופנות הקערה. אם הבצק קשה מוסיפים עוד 2־3 כפות מים. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 מכינים את המלית

2

מערבבים את מרכיבי המלית בקערה לאיחוד.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ־1/4 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8־10 ס"מ, מורחים במרכז כל עיגול 1־2 כפות מהמלית ומשאירים כ־1 ס"מ שוליים נקיים. צובטים את השוליים ליצירת דופן שנראית כמו שמש (ראו תמונה). מעבירים את הספיחות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 7־10 דקות עד שהן מזהיבות.