מתכון

ספיחה ארמנית של מגדלנה

אפריל 2017
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

בצק פריך במיוחד ומלית עשירה בתבלינים ובשר כבש. הספיחה של השף זוזו (יוסף) חנא עשירה בטעמים ומרקמים

את הספיחה הזו הביא השף זוזו (יוסף) חנא מצפון טורקיה לשם היא הגיעה מארמניה השכנה. הבצק שלה פריך במיוחד בזכות השימוש בקמח תירס והמלית עשירה בארומות של תבלינים ובשר כבש, חמיצות עדינה של רכז הרימונים מקלילה מעט את הטעמים העמוקים הלאה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למילוי:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק:

1

בקערה קטנה מערבבים שמרים, סוכר וחצי כוס מים פושרים ומניחים בצד עד שהשמרים מתחילים לעבוד ועולה קצף על פני התערובת.

2

בקערת מיקסר שמים שני סוגי הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את יתרת המים, שמן ותערובת השמרים ולשים בעזרת וו לישה 6-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח.

מכינים מילוי:

3

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מעצבים, ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מכדררים כל חלק לכדור חלק ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר של 7-8 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור.

6

מניחים במרכז של כל עיגול בצק 2-3 כפות מלית ואופים 15 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים הייטב.

מגישים:

7

מזלפים המאפים החמים טחינה גולמית, מניחים מעט עלי תרד ומתבלים בסומק ושמן זית. מגישים מייד.