מתכון

ספיחה ארמנית

אפריל 2019
2 דירוגים
ספיחה ארמנית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ספיחה ארמנית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בגרסה הארמנית לספיחה, או לחמעג'ון, אין תבלינים, והיא נשענת בעיקר על טעמי הפלפלים והעגבניות המתווספים לבשר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מניחים את מרכיבי הבצק מלבד המים בקערה, מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. מושחים את הבצק במעט שמן ומכסים את הקערה. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

2

שמים את העגבניות במסננת ולוחצים עליהן כדי שיגירו נוזלים. מעבירים את כל מרכיבי המלית לקערה ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מחממים תנור ל־230 מעלות. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5־6 ס"מ, מניחים אותם על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים. מרדדים כל עיגול לעלה בעובי 2־3 מ"מ.

4

דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומורחים את מלית הבשר בשכבה דקה ואחידה. קולים בתנור כ־12 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מגישים עם מעט מיץ לימון או רכז רימונים.