מתכון

ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו

יוני 2019
2 דירוגים
ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

המתכון מבוסס על שיטת ההכנה המסורתית: הרבה שלבים, אבל לא הרבה עבודה, והתוצאה שווה

למי שידו משגת והוא בקשר טוב עם קצב אני ממליץ בחום גם על ספריבס טלה, שהן לא פחות ממושלמות למנה הזאת. המתכון מבוסס על שיטת ההכנה המסורתית של צלעות בדרום ארצות הברית — קודם מורחים את הבשר במשרה יבשה של תבלינים, אחר כך אופים בתנור ובסוף צולים על הגריל עם רוטב ברביקיו תוצרת בית. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה יבשה

לרוטב ברביקיו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבשר

1

מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים על הבשר. מכסים את הבשר היטב ומשהים למשך 24 שעות במקרר.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות.

3

מעבירים את הבשר עם המרינדה והמים לתבנית. מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.

4

אופים 3 וחצי שעות. מצננים היטב. עד השלב הזה מומלץ להכין יום לפני הברביקיו.

לרוטב

5

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק ומטגנים בצל, שום וסלרי על להבה בינונית כ-4-3 דקות להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים מכוסה כשעה וחצי עד שעתיים. הרוטב מסמיך ומקבל גוון מהגוני עמוק. אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר עד שבוע.

6

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

7

מורחים רוטב ברביקיו על הבשר וצולים על המנגל כ-5 דקות מכל צד לקבלת גוון חרוך. מורחים בעזרת מברשת תוך כדי צלייה עוד רוטב ברביקיו על הנתח. מורידים מהאש ומפרידים את הבשר מהעצם בעזרת סכין חד.