מתכון

ספריבס טלה ברכז רימונים

מרץ 2016
ספריבס טלה ברכז רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ספריבס טלה ברכז רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בתום הצלייה מתקבל בשר עסיסי שכמעט נופל מהעצם, אך בזכות השומן נותר פריך ושחום מבחוץ. כאן פינקתי את הספריבס במרינדה מתקתקה של רכז רימונים ויין

נתח מושלם לארוחת חג: הספריבס הם המשך של הצלעות, אבל פחות פופולריים ולכן גם יותר זולים מהן. מדובר בנתח שמורכב מ-1/3 בשר, 1/3 עצם ו-1/3 שומן, ובניגוד לצלעות (שמסתפקות בצלייה קצרה בגריל או במחבת) נתח הספריבס מחבב השריה במרינדה וצלייה ממושכת בתנור. בתום הצלייה מתקבל בשר עסיסי שכמעט נופל מהעצם, אך בזכות השומן נותר פריך ושחום מבחוץ. כאן פינקתי את הספריבס במרינדה מתקתקה של רכז רימונים ויין.
שף אבי שטייניץ פותח שולחן ב-LAGO ומבשל ארוחת ראש השנה אלגנטית, מקורית וקלה לתפעול.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה:

להגשה:

למרינדה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

משרים את הבשר במרינדה וצולים:

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה. מניחים את נתחי הבשר בקערה או בקופסה גדולה, יוצקים עליהם את המרינדה ומעסים בעדינות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 24 שעות.

2

‏מחממים תנור ל-140 מעלות ומרפדים תבנית עמוקה בנייר אפייה (אם אין לכם תבנית מספיק גדולה, משתמשים בשתיים ומקפידים להפעיל את התנור על טורבו).

3

‏מוציאים את הנתחים מהמרינדה ומתבלים במלח ופלפל.

4

מניחים בתבנית את כל סוגי הפטריות, גזרים, שאלוטס ושום, יוצקים עליהם כמחצית מהמרינדה של הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים עליהם את נתח הבשר. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

5

אופים שעתיים וחצי עד לריכוך מוחלט של הספריבס. עד כאן אפשר להכין מראש.

‏סמוך להגשה:

6

מחממים תנור ל-220 מעלות.

7

מסירים את הכיסוי מהתבנית עם הירקות והבשר ומורחים את הנתחים ביתרת המרינדה.

8

‏צולים 15 דקות עד שהנתח שחום יפה.

9

בינתיים חולטים ירקות ירוקים כמה דקות במי מלח, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומייבשים היטב על נייר סופג. מערבבים את הירקות עם מעט שמן זית ומלח אטלנטי. אפשר גם לחלוט את הירקות מבעוד מועד ולפני ההגשה רק לחמם במיקרו ולתבל.

10

‏מוציאים את התבנית עם הבשר מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל (בטמפ' מקסימלית). מרפדים תבנית בנייר אפייה.

11

מניחים תאנים בתבנית ובוזקים עליהן סוכר. משחימים את התאנים 2 דקות עד שהן מתקרמלות.

12

‏מפרקים את הנתח לצלעות ומעבירים לכלי הגשה גדול. מניחים סביבו את הירקות הצלויים והחלוטים, מנקדים בתאנים מקורמלות ומגישים.