מתכון

סקלופיני פרגית ברוטב לימונה של מל ומישל

מאי 2017
צילום I דניאל לילה
צילום I דניאל לילה

סטייק פרגיות עסיסי, הנאפה בתנור יחד עם מוצרלה שנמסה ומבעבעת בחום לצד רוטב לימון חמאתי ומשגע

ההשראה למנה היא Saltimbocca – אסקלופ עגל עם פרוסות פרושוטו ומרווה. את מקום העגל תופס כאן סטייק פרגיות עסיסי, וכל העסק נאפה בתנור יחד עם מוצרלה שנמסה ומבעבעת בחום. רוטב לימון מאזן את טעמיה הדשנים של המנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב לימונה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הסקלופיני: 

2

 מניחים את נתחי הבשר בין שתי שכבות ניילון נצמד ומשטחים בעזרת פטיש לשניצלים בעובי 1/2 ס"מ.

3

מחממים מחבת כבדה עם שמן וחמאה. מתבלים את השניצלים במלח ופלפל ומקמחים היטב. מנערים את עודפי הקמח.

4

מטגנים 2 דקות מכל צד להזהבה יפה.

5

מעבירים את הנתחים המטוגנים לתבנית. מסדרים על כל נתח 2 פרוסות פרושוטו ומפזרים עלי מרווה ומוצרלה.

6

אופים 6-5 דקות עד שהגבינה נמסה.

בינתיים מכינים רוטב לימונה:

7

שמים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב עד שהחמאה נטמעת ומתקבל רוטב אחיד.

מגישים:

8

מסדרים נתחי פרגיות בצלחות הגשה ויוצקים על כל אחד 2 כפות רוטב.

חלל קטן ואינטימי, שולחנות מחופים מפות לבנות – אם אתם מחפשים לוקיישן לארוחה רומנטית, הגעתם למקום הנכון. "מל ומישל" היא אי איטלקי קטן בלב תל אביב. השפים ניר היימן וירון לסרי מגישים תפריט איטלקי קלאסי, אך עם זאת מעודכן ויצירתי.