מתכון

סרגוס שלם בתנור עם ירקות שורש

מרץ 2019
4 דירוגים
סרגוס שלם בתנור עם ירקות שורש של שף עלאא מוסא. צילום: יפית בשבקין
סרגוס שלם בתנור עם ירקות שורש של שף עלאא מוסא. צילום: יפית בשבקין

מנה עיקרית של דג סרגוס שלם. לאחר שמכניסים לתנור מוסיפים עשבי תיבול ומגישים חם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לירקות

1

אופים את ירקות השורש השטופים בתנור עם מלח, פלפל לבן ותימין בחום של 180 מעלות עד שהם רכים לגמרי.

לדג

2

מחממים מחבת עם שמן תירס ו"סוגרים" את הדג משני הצדדים (טיגון מהיר).

לאפייה

3

מניחים את הדג על תבנית אפייה, יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון, מסדרים את הירקות ליד הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.

להגשה

4

מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ליד, מקשטים בשמיר קצוץ ומגישים מיד.