בטיפול בדגים קטנים יש שתי אסכולות: זו שמאמינה בניקוי הבטן וזו שמאמינה שאין צורך בכך. מרגע שפותחים את בטן הדג הבשר מאבד הרבה מהטעם. ממליחים את הסרדינים ועוטפים כל אחד מהם בעלה גפן כך שהראש והזנב מציצים החוצה. צולים את הסרדינים בגריל פחמים 3־4 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מלח, סומאק, פלפל שחור ושמן זית. החומרים
טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
2
3
מתכון
סרדינים עטופים בעלי גפן
קונים דגים טריים מאוד ומכינים אותם באותו יום. עלי הגפן מונעים מהדגים להישרף, שומרים על עסיסיות ומוסיפים רעננות
אפריל 2019

סרדינים עטופים בעלי גפן של שף יחי זינו. צילום: רן בירן