מתכון

סרדינים עטופים בעלי גפן

קונים דגים טריים מאוד ומכינים אותם באותו יום. עלי הגפן מונעים מהדגים להישרף, שומרים על עסיסיות ומוסיפים רעננות

2,968 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סרדינים עטופים בעלי גפן של שף יחי זינו. צילום: רן בירן
סרדינים עטופים בעלי גפן של שף יחי זינו. צילום: רן בירן

בטיפול בדגים קטנים יש שתי אסכולות: זו שמאמינה בניקוי הבטן וזו שמאמינה שאין צורך בכך. מרגע שפותחים את בטן הדג הבשר מאבד הרבה מהטעם. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממליחים את הסרדינים ועוטפים כל אחד מהם בעלה גפן כך שהראש והזנב מציצים החוצה.

2

צולים את הסרדינים בגריל פחמים 3־4 דקות מכל צד.

3

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מלח, סומאק, פלפל שחור ושמן זית.