מתכון

סרדינים עטופים בעלי גפן

אפריל 2019
3 דירוגים
סרדינים עטופים בעלי גפן של שף יחי זינו. צילום: רן בירן
סרדינים עטופים בעלי גפן של שף יחי זינו. צילום: רן בירן

קונים דגים טריים מאוד ומכינים אותם באותו יום. עלי הגפן מונעים מהדגים להישרף, שומרים על עסיסיות ומוסיפים רעננות

בטיפול בדגים קטנים יש שתי אסכולות: זו שמאמינה בניקוי הבטן וזו שמאמינה שאין צורך בכך. מרגע שפותחים את בטן הדג הבשר מאבד הרבה מהטעם. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממליחים את הסרדינים ועוטפים כל אחד מהם בעלה גפן כך שהראש והזנב מציצים החוצה.

2

צולים את הסרדינים בגריל פחמים 3־4 דקות מכל צד.

3

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מלח, סומאק, פלפל שחור ושמן זית.