מתכון

סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים

יוני 2019
2 דירוגים
סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
סשימי אינטיאס על סלט מנגולד ורימונים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

האינטיאס הוא בין אחרוני הדגים החיים בים הפתוח בלבד. בשרו מוצק בשל העובדה שהוא חי בטבע ולכן הוא גם טעים במיוחד

סשימי, טרטר או כל מנה אחרת של דג נא מחמיאים במיוחד לדג המצטיין הזה. הטריק הוא לחתוך את הפילה לפרוסות עבות יחסית, שיספקו ביסים בשרניים. עלי מנגולד מאודים, מתובלים בעדינות, משלימים את טעמה של המנה מבלי לגנוב מהדג את הפוקוס, וגרגירי הרימון מוסיפים קראנץ' וצבע.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את עלי המנגולד, חותכים גס ומייבשים היטב. מחממים מעט שמן קנולה בסיר על להבה בינונית, מועכים מעט את שיני השום וצורבים אותן.

2

מוסיפים מנגולד, עלי זעתר או אורגנו, מלח וכמון. מצמידים לתבשיל עיגול נייר אפייה בקוטר הסיר כדי למנוע את אידוי הנוזלים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30-20 דקות על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.

3

מסירים מהאש, סוחטים פנימה לימון ומעבירים למקרר לשעה או עד שהתבשיל קר. אפשר לשמור את התבשיל בכלי סגור במקרר במשך 3-2 ימים.

4

פורסים את נתח הדג לרוחבו לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. לפני ההגשה מעבירים את התבשיל הקר לצלחת הגשה, מניחים מעל פרוסות סשימי, מתבלים בשמן זית ומפזרים גרגירי רימון.