רוטב תפוז דם הוא בעל טעמים חמצמצים מתוקים שמחמיאים לטונה האדומה והבשרנית. את האפונה והשעועית לא צריך לחלוט כי הן פרוסות דק ומעניקות לסלט הירוק הקטן פריכות נעימה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסשימי
לסלט עלים
לרוטב תפוז דם
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הסשימי
1
מתבלים את נתחי הטונה במלח, מיץ לימון ושמן זית ומניחים בצד.
מכינים את סלט העלים
2
מערבבים קלות את מרכיבי הסלט בקערה ושומרים בצד.
מכינים את הרוטב
3
מרתיחים את מרכיבי הרוטב בסיר, מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות עד שהרוטב מצטמצם. מסננים את הנוזלים ומצננים.
4
מסדרים את הסשימי במרכז צלחת הגשה, מוזגים את הרוטב ומסדרים מעל את סלט העלים. מפזרים את טבעות הפלפל הירוק.