מתכון

סשימי טונה אדומה ברוטב תפוזי דם

מנה שתגרור קריאות התפעלות בזכות הצבעוניות העזה

14,398 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סשימי טונה אדומה ברוטב תפוזי דם של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סשימי טונה אדומה ברוטב תפוזי דם של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

רוטב תפוז דם הוא בעל טעמים חמצמצים מתוקים שמחמיאים לטונה האדומה והבשרנית. את האפונה והשעועית לא צריך לחלוט כי הן פרוסות דק ומעניקות לסלט הירוק הקטן פריכות נעימה. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסשימי

לסלט עלים

לרוטב תפוז דם

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסשימי

1

מתבלים את נתחי הטונה במלח, מיץ לימון ושמן זית ומניחים בצד.

מכינים את סלט העלים

2

מערבבים קלות את מרכיבי הסלט בקערה ושומרים בצד.

מכינים את הרוטב

3

מרתיחים את מרכיבי הרוטב בסיר, מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות עד שהרוטב מצטמצם. מסננים את הנוזלים ומצננים.

4

מסדרים את הסשימי במרכז צלחת הגשה, מוזגים את הרוטב ומסדרים מעל את סלט העלים. מפזרים את טבעות הפלפל הירוק.