מתכון

סשימי סלמון

יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

שילוב כובש של סלמון עם טעם מתקתק של מלון ותועפות עשבי תיבול

הם מהירי הכנה, קלילים על הלשון ויכולים להפוך בתוך דקות למנות רושם שכיף להגיש בערב שכולו אלכוהול וחברים. דגים ופירות ים הם שחקני המפתח של התפריט הקיצי שלכם. בגיליון יולי החדש יחיאל זינו, אשף הדגים מאשדוד, ואורי נבון, השף והבעלים של “מחניודה” הלוהטת, נפגשו לסשן בישולים מרוכז והכינו דגים נאים וצרובים, טרטר של פירות ים, סלטי קיץ עם דגים ופירות טריים ועוד מנות שמחות.

יחיאל: “את הסלט הזה המצאתי בשביל אורי לפני כמה שנים. הוא הגיע למסעדה, ובדיוק קיבלתי משלוח של מלון מתוק ועסיסי, אז חיברתי קוביות של סלמון, מלון כתום, צנוניות ותועפות עשבי תיבול. מהר מאוד הסלט נכנס לתפריט הקבוע.”
הנה טעימה מתוך כתבת הדגים בגיליון יולי החדש: מתכון לסשימי סלמון קיצי – שילוב כובש של דג ופירות קיץ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים שורש פטרוזיליה לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ושמים במי קרח לשמירה על הפריכות.

2

מסדרים על צלחת קוביות מלון, צנוניות, רצועות שורש פטרוזיליה ועגבניות שרי.

3

מסדרים על הירקות קוביות סלמון ומפזרים עשבי תיבול ובצל ירוק. מתבלים במלח, מיץ ליים ושמן זית. מערבבים ומגישים.