מתכון

עגבניות ממולאות באורז ובשר

אוקטובר 2020
עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מבשלים חלקית את האורז מראש, מה שחוסך את ההתלבטות עד כמה למלא את העגבניות, כדי שלא יתפקעו כשהמלית תגיע לנפח מלא

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חותכים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים אותן הפוכות על נייר סופג לניקוז הנוזלים.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומטגנים בצל 3-2 דקות עד שנעשה שקוף. מוסיפים בשר ומטגנים 6-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים ונפרד לפירורים. מוסיפים אורז ומטגנים עוד כדקה. מתבלים במלח ופלפל.

3

יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהמים נספגים והאורז מבושל למחצה.

4

מצננים מעט ומערבבים פנימה עשבי תיבול, צנוברים וצימוקים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים ואופים

6

ממלאים את העגבניות בתערובת האורז והבשר עד למעלה ומניחים בתבנית בצפיפות (כדי שלא יתהפכו).

7

מערבבים רסק עגבניות עם כוס מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים בעדינות על העגבניות וסביבן. מכסים היטב ברדיד אלומיניום.

8

אופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מכסים בכיפות העגבניות ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ’ החדר.