מתכון

עגבניות ממולאות באורז

נובמבר 2015
4 דירוגים
עגבניות ממולאות באורז. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עגבניות ממולאות באורז. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עגבניות הן ירק מושלם למילוי כי הן נשארות יפות, טעימות ועסיסיות גם אחרי האפייה

בחרו בעגבניות בשלות, אך מוצקות ובעלות גודל אחיד, כדי שזמן הבישול יהיה זהה. את המתכון למדתי משרה, הדודה היוונייה של אבא שלי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את העגבניות למילוי:

2

מסירים את הכיפות של העגבניות ושומרים אותן לאפייה. מרוקנים את תוכן העגבניות בעזרת כפית.

מכינים את הרוטב:

3

קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים לתבנית בעלת דפנות בגובה 6 ס"מ.

4

מוסיפים בצל, שמן זית וסוכר. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את המלית, ממלאים ואופים:

5

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים צנוברים ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה.

6

יוצקים מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.

7

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 8-6 דקות ללא כיסוי עד שהמים נספגים באורז. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים. מצננים מעט.

8

ממלאים כל עגבנייה בתערובת האורז כמעט עד למעלה ומכסים בכיפת העגבנייה. מניחים את הממולאים בתבנית עם הרוטב.

9

אופים בתנור החם כ-40 דקות ללא כיסוי עד שהעגבניות זהובות ורכות. מגישים חם עם צזיקי.

גיוון: מחליפים את האורז בכוס גריסים שבושלו במים רותחים (כמו פסטה) לדרגת אל-דנטה. מוסיפים את שאר חומרי המלית לגריסים המבושלים.